Belépés

Azonosító:
Jelszó:
  Belépés

 

 

 

Friss hírek

Tájékoztatás 2019 évi ünnepi ügyfélfogadási időpontokról
Közzététel: 2019. november 07.

2019 évi lomtalanítás
Közzététel: 2019. február 19.

Öregednek, törnek a kukák – mi a teendő csere esetén?


Egyéni lakókarton lekérdezéséhez szükséges regisztráció menete


Mit lehet tenni, ha egyik tulajdonos a másik sérelmére birtokháborító magatartást tanúsít (pl.: sorozatosan leáztatja, hangoskodik, stb..) és felszólítás vagy személyes egyeztetés ellenére nem fejezi be ezt a cselekedetet?
Közzététel: 2015.12.20. (kiemelt)

BIOKOM Nonprofit Kft. 2013-as évben meghatározta a társasházak számára, hogy az épület környezetében elhelyezkedő közterületeken, mely járdaszakaszok mentesítését kell ellátniuk a biztonságos téli gyalogosforgalom fenntartásának érdekében
Közzététel: 2017. november 20.

Költséges lenne a magas panelépületek megbontása
Közzététel: 2017.07.04.

Klíma: csak akkor, ha a szomszédok beleegyeznek
Közzététel: 2017. május 11.

Gyorsan terjedhet a tűz a társasházak szellőzőcsöveiben
Két éve törvény írja elő, a társasházi szellőzők tisztítását. A közelmúltban indult ellenőrzések során ezt vizsgálták a tűzoltók.

A SZOMSZÉD BAGÓFÜSTJE: NINCS MEGOLDÁS?
Közzététel: 2016.11.17.

Szemétdíjak: két héten belül mindenki fizethet
Közzététel: 2016.10.14.

Panelben is lehet sok kutyánk, nem szólhatnak bele
Közzététel: 2016.10.14.

Meddig dacolhatnak az idővel a kertvárosi panellakások? címmel írás jelent meg, a BAMA.HU internetes portálon, valamint a Dunántúli Napló számában.
Közzététel: 2016.02.08.

Cikk ajánló - Mikor lehet olcsóbb a pécsi lakások fűtése?
Közzététel: 2016.01.08.

Tájékoztatás új bankszámla számokról!
Közzététel: 2015.03.02.

Liftek százai állhatnak le Pécsen?
Közzététel: 2015.01.28

Nem romlott el fűtés, ha hideg a radiátor
Közzététel: 2014.10.21

Új, gazdaságos, épületenkénti hőközpontok
Közzététel: 2014.03.05.

E.On tájékoztató a gáz műszaki biztonsági felülvizsgálatáról


Fontos változások a gázcsatlakozó vezeték felülvizsgálatban
Módosul a gáz csatlakozó vezetékek és felhasználói berendezések műszaki-biztonsági felülvizsgálatáról szóló tavalyi kormányrendelet. Közzététel: 2013.11.19

Mi a teendő, ha túl meleg van a lakásban?


Tájékoztató anyag részközgyűlési jegyzőkönyv kitöltéséről


Tájékoztatás klímaberendezések felszerelésről, üzemeltetéséről
Közzététel: 2019. július 26.

Ügyvédi felszólítás pécsi vízmű tartozásra
Közzététel: 2019. november 12.

Megjelent a Zöld Város Lakossági pályázat-I. „az iparosított technológiával épült lakóépületek - közösségi tereinek -üzemeltetéséhez, energia-megtakarítást eredményező korszerűsítési, felújítási munkái elvégzésének támogatása” című pályázat
Közzététel: 2019.08.13.

Amióta a fizetésből is levonhatják az elmaradt közös költséget, csökkentek a tartozások
Közzététel: 2018.07.16.

Ügyeljünk a plombákra!
Közzététel: 2018.06.06.

Mellékvízmérőkkel kapcsolatos tudnivalók (Teljes mérősítés)
Hidegvizes mellékmérők és a főmérő közt keletkező vízdíj különbözet szolgáltató általi megtérítése

Hasznos tudnivalók a melegvízmérőről


Köteles vagyok eltűrni, hogy a lakóközösség megbízottja bejuthasson a lakásomba?
Közzététel: 2015.07.08.

Felhívás álhírek terjesztéséről
Közzététel: 2019. szeptember 10.

Tájékoztató a gáz csatlakozó vezetékek és felhasználói berendezések műszaki-biztonsági felülvizsgálatáról


Csalók járják a lépcsőházakat
Közzététel: 2018.02.01. Dunántúli Napló 2018. január 30-i számában megjelent cikket tesszük közzé

Figyelmükbe ajánljuk Békéletető Testület munkájáról szóló cikket
Közzététel: 2018.02.13.

Változik a hideg vizes mérők leolvasási rendje!
Közzététel: 2018. június 28.

Dél - Kom Kft. közzétette a 2020 évi lomtalanítási időpontokat.
Közzététel: 2020. február 17.

Szélturbina pörög a kertvárosi panel tetején!
A Kertváros Lakásfenntartó Szövetkezet kezelésében lévő Krisztina téri panelépület példaértékű beruházásáról írt a pecsma.hu hírportál Közzététel: 2017. szeptember 08.

2019. október 03.-án PÉTÁV Kft. elindítja a fűtésszolgáltatást
Közzététel: 2019. október 01.

Hírek

Megjelent a Zöld Város Lakossági pályázat-I. „az iparosított technológiával épült lakóépületek - közösségi tereinek -üzemeltetéséhez, energia-megtakarítást eredményező korszerűsítési, felújítási munkái elvégzésének támogatása” című pályázat

Tisztelt Tulajdonosok és Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy P.M.J.V. Önkormányzata részéről kiírásra került „az iparosított technológiával épült lakóépületek - közösségi tereinek -üzemeltetéséhez, energia-megtakarítást eredményező korszerűsítési, felújítási munkái elvégzésének támogatása” címmel egy pályázat, mellyel kapcsolatban a napokban e-mail útján tájékoztattuk a lépcsőházak küldötteit, összekötőit.

A pályázati kiírás, útmutató erről a linkről letölthető

A pályázati útmutató alapján, az alábbi rövid összefoglalást tesszük közzé

A támogatás utófinanszírozott, a teljes bekerülési költséget meg kell előlegezni. A pályázat várható járulékos költségei (tervezés, műszaki ellenőr díja, esetleges szakértői díjak) még pontosítás alatt vannak.

Zöld Város lakossági pályázat-I.

A támogatás célja az 1992. július 01. előtt kiadott építési engedély alapján iparosított technológiával épített lakóépületek közösségi tereinek üzemeltetéséhez energia-megtakarítást eredményező felújítási, illetve ezzel összefüggésben épületvillamossági rendszereinek, berendezéseinek felújítási és korszerűsítési munkáinak elvégzése, valamint a megújuló energiafelhasználás növelése céljából történő berendezések telepítése. A pályázat szempontjából iparosított technológiával épített lakóépületnek tekintendő a panel, a közép-és nagyblokk, az alagútzsalu, az öntött, a vasbeton vázas és az egyéb, előregyártott technológia felhasználásával épített lakóépület.

Támogatható tevékenységek köre
A pályázatban támogatás az iparosított technológiával épített lakóépületek felújítására az alábbi, a felújítási koncepcióban indokolt, energia-megtakarítást eredményező munkálatokra igényelhető:

1. Nyílászárók energia-megtakarítást eredményező cseréje:
a)A lépcsőházak és az egyéb közös fűtött helyiségek (pl. közös tárolók, stb.) külső nyílászáróinak energiatakarékos cseréje 100%-ban. A lépcsőházi nyílászárók felújítása vagy cseréje esetén a lépcsőházak hő-és füstelvezetésének korszerűsítését is el kell végezni, amennyiben a korszerűsítés az idevonatkozó előírások szerint a megvalósításhoz szükséges.
Előnyben részesül a III. 1. a) pontban leírt munkálatoknál, akik a lakások nyílászáróinak cseréjét már korábban elvégezte.

2. Födémek hőszigetelése:
a)Az utolsó fűtött lakószint feletti födém teljes felületének (fölső síkjának) hő-és vízszigetelése, ha az épület lapos tetős szerkezetű.
b)Az első fűtött lakószint alatti födém hőszigetelése, amennyiben az első fűtött lakószint alatti födém fűtetlen helyiséggel (például pince, garázs stb.) érintkezik.

A fenti pontokban leírt munkálatokra csak abban az esetben lehet pályázni, ha az épületszintű fűtésszabályozás és mérés már megoldott.

3. Épület villamossági rendszerek korszerűsítése, (energia-megtakarítást eredményező) felújítása:
a)Az épület lépcsőházi világítási villamos rendszerének korszerűsítése, energia megtakarítást eredményező átalakítása, felújítása, valamint szükség szerint az épület közös részein elhelyezett, illetve azokon áthaladó villamos kapcsoló-biztosító-, főelosztó berendezés korszerű berendezésekre történő cseréje, valamint a lakások mérőórájáig kiépített elosztóhálózat és világítási hálózat teljes felülvizsgálata, felújítása az érvényben lévő szabvány (MSZ EN 2364) követelményei szerint.
b)Az épület felvonójának energia megtakarítást eredményező korszerűsítése,

4. A megújuló energiafelhasználás növelése, a hagyományos energiahordozók megújuló energiaforrásokkal való helyettesítésére irányuló beruházások az energiatermelésre, a tárolásra, az energia szállítására és a hálózatba való esetleges visszatáplálásra:
a)Az épület közösségi villamos energia méréséről ellátott berendezések megtáplálására megújuló energiatermelő (naperőmű) rendszer telepítése.
A fenti felsorolt, alpontokban megjelölt munkálatok bármelyikére –egy pályázatban többre is –lehet pályázni.

Vissza nem térítendő Önkormányzati támogatás mértéke, annak folyósítása:
Az igényelt önkormányzati támogatás mértéke a támogatás szempontjából elismerhető bekerülési költségmaximum 50%-a, de lakásonként legfeljebb bruttó 50.000,-Ft lehet.

Benyújtás határideje:
A pályázatok folyamatosan nyújthatók be, befogadásuk 2019. október 31-ig zárul. A 2019. szeptember 30-ig benyújtásra kerülő pályázatok-a támogatási szerződés minél előbb történő megkötése érdekében-elbírálásra kerülnek. A 2019. szeptember 30-át követően benyújtásra kerülő pályázatok, a fennmaradó támogatás összegének figyelembevételével kerülnek elbírálásra.

 
Az idő rövidsége miatt kérjük, a tulajdonosok mielőbbi visszajelzését (lépcsőházi küldöttek, összekötő személyeken keresztül), hogy a pályázat indulásához szükséges ajánlatkéréseket elindíthassuk.


Kertváros Lakásfenntartó Szövetkezet